No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Les històries de vida en primera persona són l’eina més potent que pot existir en lluita per eradicar l’estigma i la discriminació, ja que són exemples reals i concrets de com certes realitats, actituds o comentaris poden arribar a afectar a la vida d’una persona que passa o ha passat per un problema de salut mental. Una història de vida pot ajudar a entendre que existeixen tota una sèrie de prejudicis, tabús i constructes socials a les persones que no estan familiaritzades amb el que són els problemes de salut mental. I que aquests prejudicis causen comportaments discriminatoris en els que, moltes vegades, es pot caure fins i tot involuntàriament.

Aquí podràs trobar tres tipus de testimonis en primera persona:

-Els dels portaveus antiestigma, que són persones que s’han format per aparèixer als mitjans i així poder exemplificar, a través de les seves històries i experiències en primera persona, la importància que té la tasca de combatre l’estigma per raons de salut mental.

-Els de les persones que han escrit als blogs d’Obertament. Aquí trobaràs històries de vida, exemples de petites discriminacions quotidianes (microdiscriminacions) i altres estructurals, i també experiències de recuperació, de comportaments positius o d’apoderament.

-Aquells que han aparegut a través de mitjans de comunicació audiovisuals o bé que s’han enregistrat en vídeos, càpsul·les o documentals per tal d’oferir aquestes històries també en format audiovisual.

Cargando, un momento, por favor